Yayımlarımız

SEYAHAT İZİN BELGESİ

56d8197ac03c0e3bf084ae9d

Covid-19 virüsü ile mücadelede kapsamında yürürlüğe giren uygulamalardan biri de “SEYAHAT İZİN BELGESİ”dir. 30 Büyükşehirimize ve Zonguldak ilimizde giriş ve çıkışlar sınırlandırılmıştır. Bu illere gitmek isteyenler veyahut bu illerde bulunup da farklı bir ile gitmek isteyen herkes bu belgeyi temin etmek zorundadır, aksi takdirde giriş-çıkış yapmak mümkün değildir. Ancak bu belge sadece belirli kriterlere sahip olanlara verilmektedir.

Belgeyi alabilecek olanlar:

  • Tedavi olunan hastaneden taburcu olup ikamet adresine geri dönmek isteyenler, tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor raporu ile sevk olan ya da daha önceden alınmış doktor randevusu veya kontrolü olanlar
  • Birinci derece yakınının vefat etmesi ya da ağır bir hastalığının olması
  • Askerlik hizmetini tamamlamış olup yerleşim yerlerine dönmek isteyenler
  • Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar
  • Ceza infaz kurumlarından salıverilen,
  • Yurt dışından geldikten sonra 14 günlük karantina süresi dolan

kişilere, 0-20 yaş arası veya 65 yaş ve üstü olsalar bile Seyahat İzin Belgesi verilebilir.

Başvuru yapılacak yerler:

Talep, İçişleri Bakanlığına ait Alo 199 telefon hattı, e-devlet ve  kaymakamlıklardaki seyahat izin kurullarına doğrudan başvuru ile yapılmaktadır. Bu belgeler sadece ilden çıkış için verilmiş ise en fazla 36 saat, ilden çıkış ve tekrar ile dönüş için verilmiş ise en fazla 72 saat geçerli olacaktır.

E-devlet üzerinden başvuru; e-devlette bulunan form doldurularak yapılmaktadır. Başvuru değerlendirmeye alınarak, değerlendirme sonucu SMS üzerinden vatandaşlara gönderilmektedir.

Kurala uymamanın sonucu:

Bu düzenlemeye uyulmaması halinde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,-TL ve Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca 392,-TL idari para cezası uygulanacaktır. 20/04/2020

 

Av. Özgür DOĞAN

gözetiminde

Stj. Av. Zeynep TELEF